Πριν ιδρύσετε μια οικοτεχνία τροφίμων, απαιτείται να ελεγχθεί ο χώρος για το αν μπορεί να ιδρυθεί στο συγκεκριμένο χώρο η οικοτεχνία, αν δηλαδή στο χώρο αυτό μπορεί να βγει άδεια για οικοτεχνία τροφίμων.

Ο χώρος παρασκευής των τροφίμων σε μια οικοτεχνία μπορεί να είναι είτε κάποιος χώρος στην αγροτική εκμετάλλευση, είτε ακόμα και η οικιακή κουζίνα. Οι οικιακές κουζίνες δε σημαίνει απαραίτητα ότι είναι κατάλληλες για παρασκευή τροφίμων για επαγγελματική χρήση. Σε κάθε περίπτωση όμως, η υποδομή του χώρου πρέπει να είναι τέτοια έτσι ώστε να παρεμποδίζεται η επιμόλυνση του παραγόμενου τροφίμου. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να τηρούνται κάποιες προϋποθέσεις.

Επικοινωνήστε με την τεχνολόγο τροφίμων Μαρία-Σπυριδούλα Νάτση για την έκδοση άδειας οικοτεχνίας για να παράγετε παραδοσιακά γλυκά κουταλιού, μαρμέλαδες, κομπόστες, ζελέ φρούτων, γλυκά αλείμματα και γλυκές πάστες φρούτων και λαχανικών, αμυγδαλωτά, χαρουπόμελο, προϊόντα από σουσάμι, ζυμαρικά κα, με χαμηλό κόστος.

Κατοχύρωση ευρεσιτεχνίας:

1) Κατοχύρωση εφευρέσεων στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας ΟΒΙ 

2) Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας

3) Δίπλωμα τροποποίησης ΔΤ

4) Πιστοποιητικό Υποδείγματος Χρησιμότητας ΠΥΧ